Gezond in beweging

Kom stap voor stap weer in beweging

Fysiotherapie voor jong en oud in regio Zaandam

Herstel na een operatie, terug in vorm na een sportblessure en langer op de been met looptherapie. De specialisten van Fysiotherapie De Weer helpen u stap voor stap.

Fysiotherapie

Beweging is gezond. Het is dan ook lastig als uw klachten u belemmeren in het bewegen. Met oefeningen en begeleiding van een fysiotherapeut proberen we uw klachten te verhelpen. Door eerst op zoek te gaan naar de oorzaak, willen we uw klachten in de toekomst daarbij voorkomen.

Therapie bij Parkinson

Lopen, opstaan en op uw andere zij gaan liggen in bed. Dagelijkse bewegingen die eerst zo normaal waren, worden door de ziekte steeds lastiger. Hoewel u misschien geneigd bent om helemaal niet meer te bewegen, is het toch goed om actief te blijven. Dit heeft namelijk een positieve werking op uw klachten. Een fysiotherapeut helpt u hierbij.

Geriatrische en orthopedische revalidatie

Zorg voor ouderen en patiënten. Geriatrische therapie is speciaal voor ouderen die klachten hebben door een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. Het helpt u om weer zoveel mogelijk mobiel en zelfstandig te worden.

Revalidatie
Orthopedische revalidatie helpt jong en oud na bijvoorbeeld een operatie weer in beweging te komen. Met de bewegingstherapie proberen we uw lichaam zichzelf te laten herstellen.

Sportfysiotherapie

Sporten houdt u fit. Het is daarbij wel belangrijk dat u luistert naar de draagkracht van uw lichaam. De sportfysiotherapeut geeft advies, begeleidt en traint beginnende en gevorderde sporters. We werken bijvoorbeeld aan uw kracht, uithoudingsvermogen of coördinatie.

Sportblessure
Door uw lichaam te overbelasten kunt u last krijgen van bijvoorbeeld uw enkel, knie of schouder. De sportfysiotherapeut van De Weer begeleidt u bij het herstel van de blessure. We bekijken ook hoe we de blessure in de toekomst kunnen voorkomen en geven daarvoor trainingsadvies.

Therapie bij COPD

Benauwdheid, hoesten, kortademigheid en weinig spierkracht. Het zijn allemaal symptomen van de longziekte COPD. De ademhaling wordt verstoord door een beschadiging aan de longen. Met fysiotherapie leert u om op eigen kracht het slijm los te maken. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld de kortademigheid verminderen. Fysiotherapie De Weer heeft een COPD-specialist die u hierbij kan helpen.

Looptherapie bij etalagebenen

De boodschappen, een lange strandwandeling of gewoon een blokje om. Wat vroeger ontspannen en vanzelfsprekend was, zorgt nu voor klachten. Wanneer u last heeft van etalagebenen betekent het dat er te weinig bloed aangevoerd wordt in uw benen. Dit merkt u vooral tijdens het lopen. Anderzijds kunt u ook last krijgen doordat u om de pijn te omzeilen een onnatuurlijke houding aanneemt. De fysiotherapeut helpt u met looptherapie in de praktijk, maar geeft u ook trainingsoefeningen voor thuis mee.

Beter bewegen?