Fysiotherapie voor jong en oud in de regio Zaandam

Ga uw klacht te lijf

Herstel na een operatie, terug in vorm na een sportblessure en langer op de been met looptherapie. De specialisten van Fysiotherapie De Weer helpen u stap voor stap weer in beweging te komen. Lees hier meer over onze specialisaties.

Fysiotherapie - Sportfysiotherapie

Beweging is gezond. Het is dan ook lastig als uw klachten u belemmeren in het bewegen. Met oefeningen en begeleiding van een fysiotherapeut proberen we uw klachten te verhelpen. Door eerst op zoek te gaan naar de oorzaak, willen we klachten in de toekomst voorkomen.

Therapie bij Parkinson

Lopen, opstaan en op uw andere zij gaan liggen in bed. Dagelijkse bewegingen die eerst zo normaal waren, worden door de ziekte steeds lastiger. Hoewel u misschien geneigd bent om helemaal niet meer te bewegen, is het toch goed om actief te blijven. Dit heeft namelijk een positieve werking op uw klachten. Een fysiotherapeut helpt u hierbij.

Geriatrische en orthopedische revalidatie

Zorg voor ouderen en patiënten. Geriatrische therapie is speciaal voor ouderen die klachten hebben door een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. Het helpt u om weer zoveel mogelijk mobiel en zelfstandig te worden.

Revalidatie
Orthopedische revalidatie helpt jong en oud weer in beweging te komen na bijvoorbeeld een operatie. Met de bewegingstherapie proberen we uw lichaam zichzelf te laten herstellen.

Therapie bij COPD

Benauwdheid, hoesten, kortademigheid en weinig spierkracht. Het zijn allemaal symptomen van de longziekte COPD. De ademhaling wordt verstoord door een beschadiging aan de longen. Met fysiotherapie leert u om op eigen kracht het slijm los te maken. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld de kortademigheid verminderen. Fysiotherapie De Weer heeft een COPD-specialist die u hierbij kan helpen. Vanuit de basisverzekering worden 72 behandelingen per jaar vergoed.

Looptherapie bij etalagebenen

De boodschappen, een lange strandwandeling of gewoon een blokje om. Wat vroeger ontspannen en vanzelfsprekend was, zorgt nu voor klachten. Als u last hebt van etalagebenen betekent dit dat er te weinig bloed aangevoerd wordt in uw benen. Dit merkt u vooral tijdens het lopen. Anderzijds kunt u ook last krijgen omdat u, om de pijn te omzeilen, een onnatuurlijke houding aanneemt. De fysiotherapeut helpt u met looptherapie in de praktijk, maar geeft u ook trainingsoefeningen voor thuis mee. Vanuit de basisverzekering worden voor looptherapie bij etalagebenen (claudicatio intermittens) 37 behandelingen per jaar vergoed.

Dry Needling

Dry Needling werkt op triggerpoints, dit zijn drukpijnlijke plekken in de spier, die naast lokale drukpijn ook vaak uitstralende pijn kunnen veroorzaken. Met een speciale techniek worden spieren aangeprikt middels een naald, die vergelijkbaar zijn aan de acupunctuur naalden. Door het aanprikken ontspant een spier snel en langdurig, en hebben de meeste mensen vrij snel minder klachten. 

 

Onze Dry Needling specialist is Jesse Koopman.

Gezond bewegen met Fysiotherapie De Weer in Zaandam

De Weer 82 F,

    1504 AK Zaandam

Contact